Thursday, January 26, 2012

Bahasa rempit (Ini kenyataan)

   Entry kali ini takdelah best sangat tapi bila fikirkan balik entry aku ada ke yang best?*WOW terhina gila HAHAHA* Aku takdelah seactive orang lain nak update post, bila aku nak aku buat la kan? Ya lah homework dah la belambak nak mati -.-'. Dah meh kita sambung pasal bahasa rempit. Tapi sebelum tu aku nak cerita pasal sejarah aku dan bahasa rempit. Aku belum habis belajar lagi, apatah lagi nak masuk universiti. Bila aku dah masuk U, aku terfikir nak ambil jurusan kajian bahasa. Bahasa yang aku pilih ni sangat famous tapi ramai orang tak berapa nak suka. Aku akan mengkaji bahasa

REMPIT atau lebih dikenali sebagai wEeEmMmMpPiIIittZzZZ.
Anda bagaimana?
   
    Okay aku tahu ayat permulaan aku tak gempak tapi apakan daya, aku hanya sekadar insan biasa. Fuhh.. Menggeletar aku nak listkan serba-sedikit mengenai bahasa yang pernah suatu ketika dulu menjadi bahasa perantaraan atau lebih dikenali sebagai LINGUA FRANCA.*anda boleh rujuk buku teks Sejarah tingkatan 1 jika mahu. Haha bahasa rempit sangat famous suatu masa dahulu. Zaman kegemilangannya ketika pemerintahan abad ke-21 atau lebih spesifik lagi ketika tahun 2006 yang ketika menjadi puncak kecemerlangan bahasa tersebut. Empayarnya berkembang apabila Malaysia ditakluki oleh bahasa puaka tersebut. Haha okay lawak macam sejarah. *maklumlah baru study bab 1 form 4*

   Aku malas nak listkan bahasa yang direka entah sape tu, so kesimpulannya aku bagi sikit je la buat info korang;
  • Saya - sayew/cayew/cyew/cYeWW
  • Kita - kitew/ktew/tite/titew/tItEW
  • Tidur - tido/tdo/tito <--- What the heck? Nama kura-kura aku.
  • Makan - mamam/mam <--- What the fish? Fikir baby apa?
  • Untuk - utk/utkz/un2 <-- Haaha gila.
  • Aku - ak/aq/aquew/akuew/qq <--- huruf A digantikan dgn Q. WTH?
  • Sayang - sayangz/sywg/sayunk/cayang/cayunk/sawyang
  • Baby (panggil awek) - by/ bb(BlackBerry apa?)/b
Homai, homai gila aku dah penat perah otak aku nak tulis bahasa rempit. Yang aku peliknya dorang tak penat nak merapu ini tahap gaban taiknya. WTFamous? Hahaha sekarang pun ada orang tangkap gambar rempit. Macam mana hah? Okay, inilah ciri-cirinya.
  • Sebelum tangkap gambar, handphone perlu diletakkan pada posisi paling atas. Kiranya pada 90 darjah daripada perut anda. Lagi tinggi dan straight lagi bagus.
  • Kembungkan sebelah pipi anda sekembung-kembungnya.
  • Kepamkan mulut bagi nampak comel (comel sangat)
  • Mungilkan bibir (buat mulut la kiranya)(p/s duck mouth)
  • Stylekan rambut dulu. (selalunya yang diberi perhatian rambut depan lah)
  • Memakai baju seperti SAYA SAYANG AWAK.
  • Edit gambar tahap gaban.
  • Tangkap gambar depan cermin sambil memegang handphone (mangsa tempat ialah cermin besar di tandas PAVILION)
  • Pakai celak setebal yang umat.
  • Tangkap gambar bersama topi yang tak muat ataupun topi sendat. (Lelaki)
Wow, itu baru SEPARUH! Ada banyak lagi cuma malas nak letak. Okay itu je for entry kali ini.

Orang Asli pun ada mat rempit
Okay ini complete dgn bahasa rempitzzz sekali :D
P/S: Turunkan comment anda dan tolong tekan reaction kat bawah tu bye :)

8 comments:

  1. tangkap gambar, ukur jarak sejengkal tiga kali. tangkap dari atas. Haha cool nia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah aku tau itu manusia cuma itu isu sensitif untuk diketengahkan.

      Delete
  2. Hahahahah nama kura-kura kau pun boleh jadi bahan bahasa rempit.

    ReplyDelete
  3. hahaha leks lew..besa tuw..auwww.bahasa jiwang bangsa
    .hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah okay appreciate your comment :)

      Delete
  4. ouh..baru taw bahse rempit..igtkan bhs orang2 gedik je..

    hahaa

    gelinyewwwwwwwwwwwww~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...